Nieuws       Vacatures

Coachen met paarden

Coachen met paarden

Vanaf juni 2020 biedt Lindehoeve ook coaching met paarden aan! Coaching met paarden is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen waarbij er een beroep wordt gedaan op de natuur van het paard. Het paard is namelijk een vluchtdier en leeft in de natuur samen met andere paarden in een kudde. Hun natuurlijke kuddegedrag staat model voor effectieve communicatie, authentieke relaties, en samenwerking op basis van individuele talenten en competenties.

Paarden leren ons het geheim van lichaamstaal als de ‘overige 90%’ van communicatie. Ze tonen ons dat het bewustzijn van onze kwetsbaarheid de bron is van kracht in plaats van zwakte, en dat je niet als een roofdier hoeft te gedragen om sterk in het leven te staan!

De elementen waar gebruik van worden gemaakt tijdens de coaching zijn:

  • de bewustwording van de informatie achter onze emoties;
  • ons lichaam begrijpen als sensor voor emotionele informatie van onszelf en onze omgeving;
  • de activatie van ons authentieke zelf;
  • het stellen en respecteren van gezonde grenzen;
  • het bewust gebruik maken van non-verbale communicatie
  • ervaringsgericht leren

Coachen met paarden

Het was al bekend dat ‘ervaringsgericht leren’ de meest effectieve vorm van therapie, onderwijs en training is. Wanneer we iets ervaren onthouden we er 80% van, vergeleken bij de ongeveer 20% die blijft hangen van uitsluitend geschreven of gesproken theorie. De nabijheid van paarden activeert ons versnelde leervermogen extra, omdat we onbewust gevoelsmatig op ze reageren, en niet alleen vanuit ons hoofd.

Paarden kunnen niet bestaan op illusies en onechtheden, maar bestaan op simpel zijn, levend in het hier en nu en waarnemen wat er echt gebeurt. Maar durven wij ons daar echt bewust van te zijn en dit met open armen te ontvangen? Het is natuurlijk confronterend om jezelf in de spiegel te zien. Zijn we zoals we zelf denken dat we zijn? Of hebben we onszelf van alles ‘aangeleerd’? Zou het niet fijn zijn om te zijn wie je bent? En te staan voor wat voor jou belangrijk is! Zonder rekening te houden met wat jij denkt wat anderen van je verwachten. Paarden kunnen je helpen in dit proces van je ware zelf ontdekken. Zij laten je zien wat er nou echt gebeurt in jou. Een paard ziet alleen je ware intentie en zal je deze terug geven!

“Paarden overleven als soort al meer dan 50 miljoen jaar succesvol op aarde, tien keer langer dan wij mensen. Zij spelen al duizenden jaren een prominente rol in de ontwikkeling van de menselijke geschiedenis en vooruitgang. Historisch gezien, heeft de samenwerking met paarden een minstens even groot effect op de menselijke vooruitgang gehad als de uitvinding van het wiel!”

Onze locaties

Locatie Deurne
Halvemaanweg 15, Deurne

Locatie Mariapeel
Koolweg 36a, Helenaveen

Locatie Green Valley Estate
Bruggenseweg 11a, Deurne

Moestuin Spoorzone
Spoorlaan, Deurne

Meer informatie?

Wilt u graag meer weten, heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in ons aanbod?

U kunt ons bellen op 06-51689636 of een e-mail sturen naar info@lindehoevedagbesteding.nl

Voor administratieve vragen kunt u ons bellen op 06-13466913 of een e-mail sturen naar administratie@lindehoevedagbesteding.nl

Heeft u een klacht?
Wij zijn aangesloten bij:
logo klachtenportaal zorg

Privacyverklaring
Cookieverklaring

Icon Nijssen Media